Vermijd passieve zinnen

1024 683 Bernard Lencolure

Originele tekst:

Nauwkeurige optische meetbank.

Op de meetbank worden met behulp van lasermetrologie optische oppervlakken gecontroleerd. Door het gebruik van innovatieve ontwerpconcepten worden stabiliteit en herhaalnauwkeurigheid van de metingen geoptimaliseerd en geometrische fouten van de sledes geminimaliseerd. Beide sledes maken gebruik van luchtlagers en worden aangedreven door lineaire motoren.

Groot formaat gantry.

Deze groot formaat gantry is opgebouwd op een granieten basis waardoor over het volledige werkgebied uitstekende prestaties worden gehaald. De brug wordt aan beide zijden met behulp van lineaire motoren aangedreven in een zogenaamde full gantry mode. Dit is opnieuw een voorbeeld van een op klantspecificatie ontworpen positioneerplatform van Q-Sys waarbij hoge specificaties, een strak leverschema en een gelimiteerd budget hand in hand gingen.

Bekijk de originele tekst online.

Probleem
Passiefconstructies maken de tekst onnodig zwaar.

Oplossing
Gebruik actieve zinnen.

Extra aanpassingen
  • Gebruik dubbele aanhalingstekens alleen om iemand letterlijk te citeren – enkele aanhalingstekens in de andere situaties.
  • Zet geen punt achter een titel – een vraagteken of uitroepteken mag wel.
  • Vermijd woordherhalingen – zeker in dezelfde zin (klantspecificatie … specificaties).

 

Herschreven tekstvoorstel:

Optische meetbank

De meetbank controleert optische oppervlakken met lasermetrologie. De innovatieve ontwerpconcepten optimaliseren de stabiliteit en herhaalnauwkeurigheid van de metingen. De luchtlagers en de aandrijving door lineaire motoren minimaliseren geometrische fouten van de twee sledes.

Grootformaat-gantry

De granieten gantry-basis verzekert uitstekende prestaties in het volledige werkgebied. Lineaire motoren op de brugzijden leveren de full gantry mode-aandrijving. Q-Sys ontwikkelde dit positioneerplatform volgens de specifieke wensen van onze klant. Resultaat? Een betaalbare oplossing volgens de strenge eisen én stipt op tijd geleverd.

Bernard Lencolure
Author

Bernard Lencolure

Juist is juist. En dat bewijs ik u efficiënt met relevante feiten. Naslagwerken en (stijl)gidsen bieden dé uitweg voor elk taaldoolhof. Gebruik mijn adviezen als stabiele houvast tijdens uw schrijfopdrachten. Met duidelijke stappenplannen en heldere tips. Zo bent u zeker dat alles voldoet aan de strengste taalwetten.

All stories by: Bernard Lencolure