Marcel Verdickt

Schrijftrainer, eindredacteur en zaakvoerder

Teksten schrijven en redigeren is in de loop van de jaren voor mij een tweede natuur geworden. Waar ik ook ben, wat ik ook hoor, wat ik ook lees: alles moet in mijn hoofd door een alerte, kritische, scherpe taalmolen. Het resultaat? Een onvermoeibare neiging om woorden, zinnen, alinea’s, tekstgehelen te verfijnen, te corrigeren, te optimaliseren. De teksten mogen van overal aanwaaien: droge ambtenarij, euforische sportwereld, ondoordringbare wetenschapskringen. Ik kan het gewoon niet laten: ik zet er mijn tanden in en dribbel met de woorden tot ze scoren.

Echte adel = eenvoud
Ik heb een groot principe: wat er staat moet je in een keer kunnen lezen én … begrijpen. Geen simplismen, maar sterke en esthetische eenvoud. Ik wil dat elk woord zijn reden van bestaan heeft in het basisconcept van geschreven taal: een boodschap die je mondeling niet kunt communiceren via de geschreven weg bij de ontvanger brengen. Uit respect voor de lezer wil ik dan nog schoonheid en originaliteit in de tekst brengen. Maar geen maniërisme. Less is more!

In combinatie met een goede copywriter als Stijn, fungeer ik optimaal. Dan kan ik ook aandacht schenken aan de details. Tot grotere pret en tevredenheid van onze klanten.

Trainer = taalkenner + eindredacteur
Ik geef ook workshops waarin ik mijn jarenlange ervaring in lesgeven en mijn tien jaar als professioneel eindredacteur mag etaleren. Ik vertel uiteraard uit mijn eigen ervaring, maar luister vooral naar (meestal) jongere mensen die het pad van de eindredactie recent zijn opgewandeld. Zo blijf ik scherp en verplicht ik mezelf voortdurend om te blijven studeren. Want laat een ding duidelijk zijn: taal evolueert en wie denkt de waarheid in pacht te hebben, maakt zich binnen de kortste keren belachelijk.

Oerdegelijke basis
Onderwijservaren rot op hogeschooolniveau, leesfreak, journalistist, ex-copywriter en eindredacteur: ja, er zit heel wat in mijn rugzak. Dus? Ik ga nooit langs platgetreden paden. Omdat ik vanuit mijn ervaring telkens opnieuw met verrassende overtuigingskracht teksten bijstuur en maximaliseer. In de puurste vorm. Eenvoudig transparant. Maar nooit simplistisch. Altijd nieuw en verrassend.

Overtuigd
Ik begeleidde de voorbije 35 jaar jongeren en ouderen op hun taalpad. Heel geregeld melden ze mij hoe fijn ze het in mijn lessen vonden. Die reacties wil ik ook in uw bedrijf of organisatie losweken. Want daaruit put ik mijn voldoening. Let’s go!