Investeer in RCO (Reader's Comfort Optimization)

SEO is dood. Leve RCO!

1024 683 Lander van 't Voske

Search Engine Optimization (SEO) is de heilige graal van iedere websitebouwer. Met een paar keywords op de juiste plek scoort je website ‘zeker weten’ maximaal in Google. Of … zo beweren alvast de zogenaamde experts. Hmmmm … moderne SEO zit toch net iets complexer in elkaar. Investeer daarom in RCO: Reader’s Comfort Optimization. Want daarmee slaat u twee vliegen in één klap.

SEO was simpel

Google startte ooit met een heel eenvoudig algoritme. Eerst het aantal woorden van uw tekst tellen. En daarna controleren hoe vaak uw trefwoord voorkomt ten opzicht van dat totaal. Hoe hoger het percentage, hoe hoger de ranking van uw site. Tot een paar bollebozen hun trefwoord tienduizend keer herhaalden: bovenaan in de lijst pronken was toen echt kinderspel.

Google verfijnt

Gebruikers van Google waren niet zo blij met de resultaten. Dus dook Google in zijn algoritme. Dankzij uren sleutelen, testen, verfijnen en dubbelchecken ontstaat een nieuwe maatstaf. Daarin speelt ‘social conversation’ een centrale rol. Gaan uw lezers actief aan de slag met uw tekst? Dan stijgt hij op de resultatenpagina. Becommentariëren, (re)tweeten, liken of pinnen: daarmee krijgt u Google héél blij. Dus … investeer in RCO en spreek uw lezer aan.

Maximaal leescomfort

Wanneer promoot een lezer uw tekst in zijn netwerk? Als hij lekker wegleest. Ah ja! Presenteer de lezer uw boodschap in een vlot leesbare tekst. Hou de leesinvestering zo laag mogelijk. Want dat maximaliseert de relatieve leesopbrengst. En een investering die maximaal rendeert … is een goede investering. Eentje waar uw lezer graag de aandacht op vestigt bij zijn contacten.

Beste van twee werelden

“Is SEO dan echt helemaal dood?” Neen, de juiste trefwoorden selecteren en die op de cruciale plaatsen verwerken, blijft belangrijk. Maar focus zeker zo intensief op het leescomfort van uw prospect. Combineer daarom het beste uit twee werelden: SEO meets RCO. Een vlot leesbare tekst mét relevante inhoud over een slim gepositioneerd keyword: dat is uw succesrecept voor een hoge Google-ranking.

Lander van 't Voske
Author

Lander van 't Voske

Samen is fijner dan alleen, toch? Laten we met veel handen licht werk maken van al uw bedrijfsteksten. U hebt alvast een warm team om gezellig mee af te spreken. Voor een plezante babbel waarmee je extra veel voldoening uit je pen puurt. Schuif lekker aan en ontmoet inspirerende (letter)collega's.

All stories by: Lander van 't Voske