Vermijd dubbele ontkenning

1024 699 Bernard Lencolure

Originele tekst:

Voorwaarden autoverzekering niet onbelangrijk

De voorwaarden van een autoverzekering zijn niet onbelangrijk. Als je een nieuwe auto koopt, dan wil je die ook goed verzekeren. Een allriskverzekering is dan verstandig. Dit is een WA (voor schade die je aan anderen toebrengt) plus volledig cascoverzekering (voor schade aan de eigen auto ongeacht de schuldvraag).

In hoofdlijnen zijn de voorwaarden van de autoverzekering bij de verschillende verzekeraars gelijk. De voornaamste verschillen zitten in de de gehanteerde bonus/malus-ladder en de nieuwwaarderegeling, die beide zijn getest door de Consumentenbond. Je leest er alles over in de Consumentengids van april 2010.

De premieverschillen zijn daarentegen heel groot. Factoren die van invloed zijnop de premie zijn het aantal schadevrije jaren, je leeftijd en woonplaats, het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt, het gewicht van de auto en concurrentie-overwegingen. Een verzekeraar kan je naar eigen inzicht inschalen. Hier gelden geen vaste regels voor.

Bekijk de originele tekst online.

Probleem
Zijn niet onbelangrijk is de ontkenning van het tegendeel. Dat is een omweg die een lezer in de war brengt.

Oplossing
Gebruik zijn belangrijk.

Extra aanpassingen
  • Vermijd taal- en schrijffouten.
  • Kies voor korte zinnen.
  • Gebruik hyperlinks.

 

Herschreven tekstvoorstel:

Autoverzekering?
Controleer de voorwaarden!

Koop je een nieuwe auto? Dan is een allriskverzekering verstandig: de wettelijke aansprakelijkheid (WA) vergoedt de schade die je anderen toebrengt. De volledige cascoverzekering dekt de schade aan je eigen auto, ongeacht de schuldvraag.

Voorwaarden vrijwel gelijk
Iedere verzekeraar stelt je ongeveer dezelfde voorwaarden. Maar ze gebruiken ieder hún bonus–malus- en de nieuwwaarderegeling: ontdek de verschillen in de Consumentengids april 2010.

Grote premieverschillen
Er zijn geen vaste regels om een premie te berekenen. Dat doet iedere verzekeraar op zijn manier. Daarvoor kijkt hij naar:

  • aantal schadevrije jaren;
  • leeftijd en woonplaats;
  • jaarlijkse kilometeraantal;
  • gewicht van je auto;
  • gangbare premiebedragen bij de concurrentie.
Bernard Lencolure
Author

Bernard Lencolure

Juist is juist. En dat bewijs ik u efficiënt met relevante feiten. Naslagwerken en (stijl)gidsen bieden dé uitweg voor elk taaldoolhof. Gebruik mijn adviezen als stabiele houvast tijdens uw schrijfopdrachten. Met duidelijke stappenplannen en heldere tips. Zo bent u zeker dat alles voldoet aan de strengste taalwetten.

All stories by: Bernard Lencolure