FAQ over schrijftrainingen: ontdek hoe we je schrijfvaardigheid verbeteren

1024 684 Overtuigende copywriting

Voor welke trainingen kan ik bij u terecht?

Schrijftrainer.be geeft schrijfopleidingen om meer effect met jouw commerciële en redactionele teksten te genereren. Je leert algemene principes én specifieke schrijfprocédés voor bepaalde teksttypes. Kies je training via ‘Schrijftrainingen’ in de hoofdnavigatie.

Individueel of in groep: we ontwikkelen een specifieke inhouse-training op maat. Jij bepaalt de voor jullie meest geschikte trainingsomstandigheden. Daarbij blijft de doelstelling altijd dezelfde: op een originele en aangename manier leer je teksten schrijven die ‘aankomen’. Zodat je na de schrijftraining meteen zelf aan de slag kunt om je lezer te overtuigen en hem tot actie aan te zetten.

Organiseren jullie ook taaltrainingen?

Zoek je een spreekcursus of een pure taalopleiding? Dan kunnen wij je niet zelf helpen. Wel raden wij u graag de taalpartner aan, die wij hiervoor blindelings vertrouwen.

Heb je een spelling- of schrijfopleiding voor ogen? Fantastisch: dat is helemaal ons ding. Neem meteen contact op en we vinden samen de beste opleiding.

schrijftraining vragen
Krijg heldere antwoorden op alle schrijftraining vragen over sneller overtuigende bedrijfsteksten leren schrijven.
Photographer: Scott Graham | Source: Unsplash

Waarom Schrijftrainer.be en geen ander trainingsbureau?

Omdat we bijzonder aardige mensen zijn. Altijd klaar voor een informatief gesprek bij een kopje koffie. 🙂

Maar nog meer omdat Schrijftrainer.be uniek is: iedere trainer van Schrijftrainer.be is tegelijk een actieve copywriter of een eindredacteur. Wat je tijdens een opleiding hoort, beschrijft hoe wij zelf – als copywriter – een gelijkaardige schrijfopdracht aanpakken. Je leert dus letterlijk van ervaringsdeskundigen die dagelijks teksten schrijven waarover opdrachtgevers én lezers tevreden zijn.

Waarom Schrijftrainer.be en geen freelance trainer?

Zou je met een freelance trainer werken? Dan kies je voor een trapezenummer zonder vangnet. En profiteer je niet (altijd) van de vaardigheden van actieve copywriters. Schrijftrainer.be werkt – tijdens de voorbereiding van het lesmateriaal – met een driedubbele schrijfronde van copywriter, kwaliteitsbewaker en eindredacteur. Hun invalshoeken zijn de inspirerende voedingsbodem voor onze schrijftrainingen.

Schrijftrainer.be verenigt zo het beste van twee werelden: de expertise en flexibiliteit van de freelancer met de kwaliteit en zekerheid van het communicatiebureau.

Hoe verloopt een trainingsopdracht?

Je neemt contact met ons op.

Stijn, de Schrijftrainer.be-coördinator, zet samen met u de krijtlijnen uit tijdens een verkennend gesprek: doelstellingen, trainingstype, locatie … Tijdens die voorbereiding bespreken we ook al de opvolging: krijgen de deelnemers een opfrissingsmoment of evalueren we hun vooruitgang via e-mail?

Je krijgt een sluitende offerte die je bevestigt via de bestelbon.

De trainer gaat aan de slag. De standaardtrainingen krijgen altijd een persoonlijke invulling, waarbij de trainer vertrekt vanuit het voorbeeldmateriaal dat de deelnemers zelf doorsturen. Dat maximaliseert de herkenbaarheid en het rendement van de leertijd die de deelnemers investeren.

Zo krijgt iedereen een didactisch onderbouwde training, met gebruiksklare suggesties en een grondige opvolging.

Prijs en opvolging

Waarom een schrijftraining?

Tja, je zou ook elke copywritingopdracht kunnen uitbesteden. Maar waarom niet de gulden middenweg kiezen? En jouw medewerkers de middelen aanreiken om ten minste al puike werkteksten op papier te zetten. Zodat je die aan het copywritingbureau kunt voorleggen, en tijd en geld besparen.

Hoeveel kost een training?

Een ‘inhouse’ training van een halve dag kost vanaf 1250 euro (excl. btw), een hele dag vanaf 2250 euro (excl. btw). Dat zijn de prijzen voor inhousestandaardtrainingen.

Maar we garanderen je een maximum leerrendement door jóuw  voorbeelden in de training te verwerken. Dat vergroot de herkenbaarheid en de relevantie van de opleiding enorm. Zo focussen we gedetailleerd op uw verwachtingen en wensen. Je krijgt altijd vooraf een sluitende offerte.

Moet ik een voorschot betalen?

Je betaalt een voorschot, dat ten laatste drie dagen voor de trainingsdatum op de rekening van Schrijftrainer.be staat. Na de training ontvang je een factuur met het totaalbedrag – uiteraard met kwitantie van jouw voorschot. Wij rekenen wel op een stipte betaling – uiterlijk 15 dagen na factuurdatum.

Je vindt onze algemene voorwaarden ook op de laatste pagina van elke offerte en achteraan op elke factuur.

Vragen? Geef een seintje.