Storytelling voor copywriters

1024 682 Overtuigende copywriting

Sinds we als mensheid bij de jaren van verstand kwamen, zijn we elkaar verhalen beginnen vertellen. Dus … storytelling is al zo oud als de straat. In de loop van de jaren zijn er een aantal meesters de revue gepasseerd. Neem Shakespeare … dat zijn verhalen nieuwe generaties blijven fascineren, bewijst hoe krachtig ze zijn. Krijg via storytelling voor copywriters de belangrijkste technieken in de vingers. Dankzij je DISC-analyse schrijf je verhalen in de juiste tone of voice die garanderen dat je lezer enthousiast op de call to action reageert.

storytelling voor copywriters
Dankzij storytelling voor copywriters gebruik je de kracht van verhalen vertellen om overtuigende bedrijfsteksten te schrijven.
Photographer: Green Chameleon | Source: Unsplash

Storytelling voor copywriters is wél haalbaar

“Overtuigende teksten schrijven … tja, daarvoor moet je toch in de wieg gelegd zijn, hoor.” Niet dus. Iedereen kan meer rendement uit zijn schrijfinspanning halen. Hoe? Volg het heldere stappenplan waarmee je schrijft vanuit het maximale respect voor het verwachtingspatroon van je lezer. Dát is het geheim van een ‘geboren copywriter’.

Volg vijf stepstones naar je (tekst)succes

Trakteer jezelf op een heldere, interactieve en amusante schrijftraining over storytelling voor copywriters waarmee je vaste grond onder je schrijversvoeten vindt. Daarvoor doorlopen we samen de vijf etappes in het beproefde stappenplan:

 1. Karakterschets van jóuw doelgroep
 2. Verhelderend ontdekkingsrelaas
 3. Flashy fantasy-story
 4. Warm emo-verhalen
 5. Heldhaftige hero-stories

Maximaliseer je copywritingrendement dankzij DISC-persoonlijkheidsprofielen

DISC = jouw copy-booster

Elk handboek over copywriting adviseert je de doelgroep te segmenteren in subdoelgroepen. Maar hoe doe je dat concreet? Via leeftijd of geslacht? Vaak is zo een opdeling totaal arbitrair. Maar er is een alternatief dat áltijd resultaat garandeert: DISC of een van de alternatieven zoals MBTI, Facet5 of Insights. Leer in de workshop copywriting om bewust in te spelen op de dominante karakterkenmerken van je doelgroep. Zo maak je gegarandeerd dé strategische keuzes die leiden naar jouw communicatiewinst.

Tevreden klanten van storytelling voor copywriters

Werkt die aanpak? Ja! Al honderden tevreden deelnemers haalden er hún voordeel uit. Volg hun voorbeeld en de Schrijftrainer maakt ook van u een opgetogen copywriter.

 • Jouw schrijftrainer = copywriter
  Je leert van een professionele copywriter mét ervaring. Ontdek hoe je een doelgroep overtuigt – zoals een professionele tekstschrijver dat doet.
 • Maximale herkenbaarheid
  Jouw teksten dienen als voorbeeldmateriaal. Dat vergroot de herkenbaarheid en de onmiddellijke bruikbaarheid.
 • Indrukwekkende leercurve
  De schrijftraining biedt de deelnemer zoveel mogelijk oefenmomenten: de training is een combinatie van luisteren, bespreken én doen.

Prijs storytelling voor copywriters: 690,00 euro (excl. btw)

 • Volledige dag van 9 tot 17 uur
 • Op basis van een voorbeeldtekst (1 A4) die je vooraf instuurt

Workshop copywriting voor jouw team

Wil je samen met je collega’s aan de slag? Slim! Neem zeker contact op. Dan bepalen we samen de belangrijkste leerlijnen voor jouw team. Op basis daarvan krijg je een heldere offerte en een aantrekkelijke project-offerte.

> Mail je trainingsvraag

Krijg gebruiksklare antwoorden

Heb je vragen of opmerkingen over de workshop copywriting? Bel naar Stijn Verdickt op het nummer 0495 64 34 94. Hij geeft je graag uitleg bij elk trainingsdetail. Zo weet je precies hoe we samen jouw schrijfrendement optimaliseren.