Vacatures schrijven

1024 627 Overtuigende copywriting

Nu ‘the war for talent’ in alle hevigheid woedt, is het nog belangrijker om doordachte vacatures te schrijven. Want alleen als je ideale kandidaat zijn of haar carrièredroom in de personeelsadvertentie herkent, oogst je reactie. Kies bewust voor een authentieke stem om in te spelen op de specifieke verwachtingen van je kandidaat: competitief, enthousiasmerend, logisch of empathisch. Dankzij je DISC-analyse hou je vaste grond onder de voeten. Met je gepassioneerde communicatiestijl verover jij het hart van je droomkandidaat.

vacatures schrijven
Doordachte vacatures schrijven is de eerste stap naar jouw ideale werknemer-match.
Photographer: Mateus Campos Felipe | Source: Unsplash

Vacatures schrijven is gemakkelijk

“Dus … vacatures schrijven is je kandidaat zo snel mogelijk duidelijk maken dat jullie goede businessvrienden kunnen worden?” Inderdaad, meer is het niet. Want als je kandidaat ontdekt dat jullie bedrijfscultuur nauw aansluit op zijn of haar normen en waarden, ligt de weg naar wederzijdse voldoening open. Trakteer je daarom op een ontdekkingstocht naar de do’s-and-don’ts van vacatures schrijven.

In vijf stappen naar jouw (vacature)succes

Tijdens de heldere, interactieve en amusante schrijftraining over vacatures schrijven, doorlopen we samen de vijf etappes in het beproefde stappenplan:

  1. Doorgrond jouw kandidaat
  2. Speed dating = rood
  3. Temptation Island = geel
  4. Slow dating = groen
  5. Online dating = blauw

Kies je voor een (virtuele) opvolging? Dan kan je een nieuwe tekst voorbereiden, uitwerken en doorsturen. Na de analyse bespreken we samen waar en hoe je de blog nog meer doet renderen.

Maximaliseer je copywritingrendement dankzij DISC-persoonlijkheidsprofielen

DISC = je copy-booster

Elk handboek over copywriting adviseert je de doelgroep te segmenteren in subdoelgroepen — dus ook als je gaat bloggen. Maar hoe doe je dat concreet? Via leeftijd of geslacht? Vaak is zo een opdeling totaal arbitrair. Maar er is een alternatief dat áltijd resultaat garandeert: DISC of een van de alternatieven zoals MBTI, Facet5 of Insights. Leer in de workshop copywriting om bewust in te spelen op de dominante karakterkenmerken van je doelgroep. Zo maak je gegarandeerd dé strategische keuzes die leiden naar jouw communicatiewinst.

Tevreden klanten die vacatures leerden schrijven

Werkt die aanpak? Ja! Al honderden tevreden deelnemers haalden er hún voordeel uit. Volg hun voorbeeld en de Schrijftrainer maakt ook van u een opgetogen copywriter.

  • Jouw schrijftrainer = copywriter Je leert van een professionele copywriter mét ervaring. Ontdek hoe je een doelgroep overtuigt – zoals een professionele tekstschrijver dat doet.
  • Maximale herkenbaarheid Jouw teksten dienen als voorbeeldmateriaal. Dat vergroot de herkenbaarheid en de onmiddellijke bruikbaarheid.
  • Indrukwekkende leercurve De schrijftraining biedt de deelnemer zoveel mogelijk oefenmomenten: de training is een combinatie van luisteren, bespreken én doen.

Prijs ’Vacatures schrijven’: 690,00 euro (excl. btw)

  • Volledige dag van 9 tot 17 uur
  • Op basis van een voorbeeldtekst (1 A4) die je vooraf instuurt

Vacatures leren schrijven met jouw team

Wil je samen met je collega’s aan de slag? Slim! Neem zeker contact op. Dan bepalen we samen de belangrijkste leerlijnen voor jouw team. Op basis daarvan krijg je een heldere offerte en een aantrekkelijke project-offerte.

> Mail je trainingsvraag

Krijg gebruiksklare antwoorden

Heb je vragen of opmerkingen over de workshop copywriting? Bel naar Stijn Verdickt op het nummer 0495 64 34 94. Hij geeft je graag uitleg bij elk trainingsdetail. Zo weet je precies hoe we samen jouw schrijfrendement optimaliseren.